Volt előző életed? Jelek, melyekből megtudhatod!

2016. május 27., péntek




Te is elgondolkodtál már azon, hogy volt-e már előző életed? Voltak valaha visszatérő álmaid, déjá vu érzésed, vagy megmagyarázhatatlan emlékképeid? 

Tudtad, hogy többek között a déjá vu érzése is egy régről visszamaradt emlékkép, mely újjászületésünk pillanatában nem törlődött ki teljesen, ezért átvisszhangzik a jelenlegi életünkbe. Figyelj a jelekre, melyek megmondják, reinkarnálódtál-e, és hogy ki vagy valójában.

Azokat, akik hisznek a reinkarnációban, sokszor foglalkoztatja a kérdés, vajon hányadik életüket élik, volt-e előző életük, vagy a jelenlegi az első, melyet letöltenek?

Korábban megélt életeink hatnak ránk, érdemes egyes jelekre odafigyelni, melyek sugallhatják azt, hogy nem először járunk a Földön.

Emlékképek a semmiből

Az előző életek egyik legszembetűnőbb jele, ha olyan dolgokra emlékszünk, melyeket meg sem éltünk. Ha jártál már úgy, hogy egy adott tárgyat megfogva, egy adott helyen járva az motoszkált a fejedben, hogy te már láttad ezt valahol, korábban megfordultál ott, pedig azelőtt biztosan soha nem volt kapcsolatod az adott dologgal, akkor egy korábbi életed emlékképének kivetülésével találkoztál.

reinkarnacio-tana


Lehet, hogy az adott dolog az előző életben meghatározó szerepet játszott, ezért érzel különös bizsergést, déjá vuhoz hasonló képzetet.

Ha már déjá vu. A kutatók a mai napig nem tudják megmagyarázni, hogy mi okozza. Születtek már különféle elméletek arra vonatkozóan, hogy mi idézi elő, azonban egyik ilyen teóriát sem sikerült tudományosan hitelesíteni, így maradnak a feltevések.

Az egyik ilyen feltevés szerint a déjá vu érzése is egy régről visszamaradt emlékkép, mely újjászületésünk pillanatában nem törlődött ki teljesen, ezért átvisszhangzik a jelenlegi életünkbe.

A déjá vu jelentkezhet hangok, illatok, képek és események formájában. Az érzést szinte mindenki ismeri.

Visszatérő álmok

Az álmok nem mások, mint tudattalan elménk megnyilvánulásai, míg a visszatérő álmok utalhatnak valamilyen traumára, félelemre, melyet agyunk próbál feldolgozni,utalhatnak életünkben régen megtapasztalt dolgokra is.

A visszatérő álmok akkor is gyötörhetnek minket, ha előző életünkben nem fejeztünk be valamit.

A befejezetlen ügyek gyakran térnek vissza megkísérteni az embert. A kutatók több millió álmot elemeztek már az utóbbi években, és az álmodók nagy része beszámolt arról, hogy bár az álmaikban időnként ismeretlenekkel találkoznak, ismeretlen korban, mégis ismerősnek érzik őket.

almok-2

Az is előfordult, hogy valaki az álmában mindig ugyanabban a vidámparkban játszott, ám a valóságban soha nem járt ott. Később meglátogatta ezt  vidámparkot, pontosabban, ami maradt belőle, mert évtizedek óta nem  üzemelt már.

Legnagyobb döbbenetére a vidámpark felépítése, és az attrakciók ugyanott voltak, ugyanúgy helyezkedtek el, mint álmában.

Eltűnő emlékek az előző életünkből gyerekkorban

Biztosan megfigyeltük már, hogy a kisgyermekek gyakran emlékeznek olyan dolgokra, amik nagyon valószerűtlenek, vagy csak egyszerűen nem lehetnek igazi emlékképek.

A reinkarnációs folyamat után lassan áll át a lélek, és hosszú idő kell, míg megszokja az új testet, ilyenkor – főleg fiatal gyerekkorban zajlik le ez a folyamat – olyan dolgokra emlékeznek a gyerekek, melyek nem történtek meg velük, legalábbis nem abban az életben…

gyerekkori-emlekek

Persze a szülők ezeket az emlékeket sokszor kitalációnak, a fantázia szüleményének vélik. De tegyük a szívünkre a kérdést. Biztosak vagyunk benne, hogy csak fantáziál a gyerek? Vagy pedig az ezt megelőző emlékei sejlenek fel benne?

Tapasztalat, életbölcsesség

Vannak olyan emberek, akik már fiatalon az időseket meghazudtoló életbölcsesség birtokában vannak. Mindez nem véletlen.

Bár a halál és az újjászületés körforgása során testünk mindent újra és újra elfelejt, akárcsak lelkünk, ez utóbbi képes bizonyos tapasztalatokat magába nyelni, mélyen a zsigeri tudatalattiban.

Ezek az emberek már rengeteg leélt életet hagytak a hátuk mögött, és talán több ezer, vagy több tízezer év zsigeri tapasztalatával rendelkeznek. Hamarabb meglátják a dolgok között az összefüggéseket, mert lelkük már sokat látott.

Azok, akik idősebbnek érzik magukat

Biztosan ismerünk olyan embert a környezetünkben, aki fiatal kora ellenére is idősnek érzi magát. Nem egyenlő azzal, mint amikor valaki fél az öregedéstől.

Ha valaki már számtalan előző életen átesett, jellemző rá, hogy jóval idősebbnek érzi magát, mint valójában, de teljes nyugalommal menetel az öregkor felé.

az-elet-korforgasa-a-buddhizmusban

A lélek életkor teória szerint lelkünk is átmegy az érés fázisain, a gyermek lélektől egészen az idős lélekig. Például ha már átestél néhány reinkarnáción, de a lelked még fiatal, akkor a való életben lesz néhány gyerekes tulajdonságod. De ha a lélek energiád már sok reinkarnáción van túl, akkor viselkedésed érettebb, bölcsebb.

Leküzdhetetlen traumák

Ha félsz valamitől, és nem tudod megmagyarázni a félelmed okát gyerekkori vagy felnőttkori traumával, akkor erős a gyanú, hogy előző életben annak a dolognak köze volt a halálodhoz, vagy egy nagyon-nagyon rossz emlék fűz hozzá.

Ez a félelem éppen azért gyökér nélküli, azaz ok nélküli, mert zsigeri félelem. Nem mi félünk, hanem a lelkünk, és a legmélyebb tudatalattink.

Számtalan leküzdhetetlen ok nélküli traumát ismerünk. Lehet az félelem a fulladástól, bizonyos állatoktól, helyektől, számoktól, színektől, tárgyaktól, eseményekről.

Vonzódunk bizonyos tevékenységekhez

Ha nem tudjuk miért, de vonzódunk bizonyos tevékenységekhez, akkor az azért van, mert meghatározó volt az előző életünkben.

reinkarnacio-2

Ha egy ügyvéd család fia – ahol az anya és az apa is ugyanazzal foglalkozik – hirtelen kitalálja, hogy ő márpedig autóversenyző akar lenni, és kitart a célja mellett, az a fiú előző életében nagy valószínűséggel autóversenyző, vagy sportoló volt.

Ha szeretünk egy adott ételt, de nem tudjuk az okát, azt nem csak biológiailag lehet megmagyarázni, hanem tudatalattinkban felsejlő emlékeinkkel.

szellem vallás ezotéria spirituális reinkarnáció előző életek


Megtekintések száma: 52732





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet