​Von der Leyen: a magyarok az EU kerékkötői

2022. május 20., péntek
Ursula von der Leyen kendőzetlenül kimondta, hogy mit gondol rólunk?!

Ursula von der Leyen végre kimondta, hog y mit gondol a magyarokról?

Olyan kendőzetlen, egyben őszinte hangnemben fogalmazta meg üzenetét, hogy sokak szerint egyszerűen nem lehet félreérteni.

És nagyon is tudni lehet, hogy kikre érti azt amit mondott.

Miről is van szó és mit mondott pontosan?

“Olyan Európát szeretnénk, amely képes a jogállamiságot és (európai)értékeket képviselni, ellátni saját magát a legfontosabb területeken, az energia, élelmiszer, a gyógyszergyártás és a digitális technológia területén”

“Ha egyhelyben állunk, lemaradunk. A konferenciasorozat eredményei azonban azt mutatják, hogy az európaiak nem akarják ezt a hibát elkövetni” – tette hozzá, utalva arra, hogy itt az EU-s tagországok polgárainak többsége a haladás és az innováció, a VÁLTOZÁS korszakára szavaznak.

Ezzel szemben a magyarokkal, akik kerékkötői ennek.

Ezt így egy az egyben végül ugyan nem ő mondta ki, de gyakorlatilag “kimondatta” az Európai Parlament elnökével, Roberta Metsolával.

Az EP elnöke hangsúlyozta: Európának a jövőben is olyan helynek kell maradnia, ahol “mindenki az lehet, aki akar, senki sem élhet boldogtalanul nemi, etnikai hovatartozása vagy szexuális orientációja miatt”.

A cinizmus, a populizmus és a nacionalizmus ellenében kell fellépnünk, nekik nincsenek megoldásaik, ők pusztán a haladás kerékkötői”

– vélekedett.


Megtekintések száma: 53681

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet