​Vujity Tvrtko: Morális katasztrófa felé halad a magyar társadalom, nincs visszaút

2022. augusztus 9., kedd
„A világ egyik legtehetségesebb népe” elmerül a pesszimizmusban, miközben folyamatosan bántják egymást a magyarok, amit a politika okozott.

Vujity Tvrtko hosszú bejegyzésben fejtette ki a véleményét a magyar társadalomról, a politikáról és a politikusokról.

Elmondása szerint nem először ír „a közbeszéd drámai eltorzulásáról” és a vita „döbbenetes mélyrepüléséről”.

Úgy véli, egy tehetséges ország tehetséges népénél széttörtek a vasárnapi ebédlőasztalok, mert az egyik ilyen oldali, a másik meg olyan oldali.

Szerinte ezért jelentős részben a politika felelős.

A »Tisztelt Házban«, a híradókban, a magyar nyelvű internetes portálokon ömlik ránk a szenny, társadalmunk vezetői, megválasztott képviselőink pedig a mi pénzünkből gyalázzák egymást

– írja Tvrtko a Facebook-oldalán.

“Röpködnek a diktátor, hazaáruló, nemzetáruló, tolvaj, csicska, bérenc szavak és fogalmak, a közember pedig joggal érezheti úgy, hogy ha a képviselőknek szabad, akkor neki miért ne szabadna…”

“Az egyik politikus folyamatosan »készül«, a másik gyalázkodik, a harmadik meg patikamérlegen méregeti, hogy ki mennyire magyar.

Hivatásom, az újságírás – a politika mentén – romokban hever, közös nemzeti ünnepeink már régen nincsenek, miközben az én adófizetői forintjaimból (és a tiétekből) hirdetik a gyűlöletet.

Szerkesztőségek kimondott feladata mások lejáratása, forintcsilliárdok mennek el a gyűlöletre

– fogalmazott Vujity Tvrtko.

Szerinte egy politikusnak nemcsak a gazdasági jólét megteremtése, hanem a társadalmi béke fenntartása is a feladata lenne, különösen egy világjárvány után és egy háború kellős közepén.

Úgy látja, hogy

a politika mentén az emberek mindenért egymásnak esnek, és úgy szurkolnak a háborús feleknek, mintha focimeccsen lennének.

A politikus már nem is legyőzni akarja a saját ellenfelét, hanem megalázni, megsemmisíteni. S így lesz az ellenfélből ellenség

– tette hozzá.


Megtekintések száma: 35589

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet