WHO: új mutánsok és lezárások, oltások várhatók, készüljön mindenki!

2022. június 21., kedd
Újabb ultimátumot adtak a társadalomnak? A WHO szerint az új mutánsok miatt újra kirobbanhat a covid világjárvány.

Végső figyelmeztetés: készüljetek!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője arra intette hétfőn a világ országait:

Ne legyenek túlságosan derűlátók a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, mert az új variánsok veszélye továbbra is valós fenyegetés.

A főigazgató arról az aggályáról is beszélt, hogy a világ nem fog tanulni ennek a világjárványnak a hibáiból, és az elővigyázatlanság meg fog ismétlődni.

A világ leginkább iparosodott és legnagyobb feltörekvő gazdaságait tömörítő G20-csoport tagállamainak képviselői arról tanácskoznak, hogyan erősíthetnék meg a globális egészségügyi rendszereket,

hogyan kellene harmonizálni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos eljárásrendeket, és miként tudnák egységesíteni a nemzetközi úti okmányokat.

Bár a regisztrált koronavírusos esetek száma 90 százalékkal csökkent mostanra a januári csúcshoz képest, és a korlátozásokat sok országban már visszavonták, téves lenne azt gondolni, hogy a pandémiának vége

– mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója a G20 csoport egészségügyi minisztereinek indonéziai tanácskozásán.

Újabb hullámok jönnek, újra oltakozásra is szükség lesz

Az már korábban is felmerült, hogy ősszel újra jöhet a covid.

Hiszen addig számtalan mutáció alakulhat ki.

Az azonban nagyon aggasztó, hogy Izraelben, ami a világ “vírus laborja” koronabvírus szempontból, egy újra beinduló járvánnyal néz most szembe.

Emellett több szakértő számít egy őszi újabb hullámra.

Ha csak az enyhébb omikron is érkezik, már az is súlyos károkat okozhat, hiszen az oltatlanokra az omikron is viszonylag veszélyes.

Ráadásul a társadalom szinte teljes egésze őszre már teljesen oltatlannak fog számítani…


Megtekintések száma: 20562

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet