X-37B: egy titkos űrprogram?

2017. április 22., szombat




Senki sem tudja, mi célból van már közel 2 éve Föld körüli pályán egy rejtélyes szerkezet.

Az 1990-es évektől kezdve az amerikaiak minden eddiginél kisebb űrrepülőgépek fejlesztésébe kezdtek. Ennek több oka volt, többek között az, hogy az utóbbi évek űrrepülős kudarcai miatt nyomás nehezedett mind a NASA-ra mind az amerikai kormányra.

Ezen új generáció űrrepülők két legfelkapottabb képviselője az X–37 és X–3 lett. Előbbit a Boeing óriásvállalat Phantom Works üzemében gyártották. A sztori azért ennyire érdekes, mert nem lehet tudni, mit csinál odafenn ez az űreszköz.

A technológia is nagyon kérdőjeles. Sokak szerint a mai legmodernebb csúcstechnológiára épül, míg mások szerint az sem kizárt, hogy idegen technológián alapul.

A készítői azt mondták korábban, hogy a repülő olyan modern, eddig még nem használt technológián alapul, mely lehetővé teszi számára, hogy 270 napig is a levegőben tartózkodjon, leszállás nélkül.

Ez azért érdekes, mert már közel 2 éve a levegőben van, és a kormányzat alig akar elárulni róla valamit.

Nem ismert sem a költségvetés, sem az elvégzett tesztek, tervrajzok, vagy bármi más. Mintha soha nem is létezett volna, és a NASA, és az amerikai kormányzat is azt szeretné talán legjobban, ha a közvélemény nem foglalkozna az üggyel - senki sem tudja, hogy miért.

Nagyon rejtélyes, hogy a pilóta nélküli kémrepülő folyamatosan a magasban repked a fejünk fölött. Rengeteg különféle összeesküvés elmélet látott már napvilágot arról, hogy miért lehet odafenn.

Megfigyelés

Sokak szerint az egész tervezet azért nem lett soha nyilvánosságra hozva, mert annak egyetlen célja van: a globális megfigyelés. Vagyis az X-37B nem más, mint egy hatalmas kémszerkezet.

Rá tud csatlakozni minden műszerre, telefonra, gépre, bármire. A világ minden pontján képes megtalálni valamit, ami keresnek vele. Ráadásul mivel nem műhold - kinézetre és sehogy sem - ezért senki sem gyanakodna arra, hogy megfigyelésre használják.

Űrfegyver

A NASA berkeiben nagyon titkolóznak az ügyről, és az X-37B-ről, mert az is lehet, hogy ez egy űrfegyver, aminek segítségével – és a HAARP összehangolásával – égi csapást lehet mérni bárhová a bolygón, távirányítottan.

Ilyen űrfegyver korábban is tervbe volt véve az amerikaiaknál még a hidegháború végén, aztán végül elvetették. Vagy csak ezt mondták, a háttérben pedig szép lassan megalkották a technológiát.

Más műholdak kiiktatása

Azzal a céllal is létrehozhatták, hogy más műholdakat tegyenek tönkre vele, vagy zavarjanak meg. Talán a NASA egyre jobban fél attól, hogy az emberiség rájön, hogy mi van odakinn, és nem akarják ezt felfedni előlünk.

Ezért minden függetlennek látszó nemzet űrtörekvéseit csírájában elfojtják, és gyakran megzavarják, gyengítik a műholdjaikat.

Hogy ezen eshetőségek közül melyik lehet az igaz, azt nem tudni, de nagy valószínűséggel valami komoly oka lehet annak, hogy az űreszköz körül ilyen nagy a titoktartás…

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika összeesküvés titkos katonai technológia titkos katonai program


Megtekintések száma: 35497





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet