Zacher Gábor: 10 millió függő országa vagyunk: a mentálhigiénés állapotunk pedig a béka segge alatt van

2021. október 10., vasárnap




Állítása szerint körülbelül 800.000 ember alkoholista ma hazánkban, ebbe azok is beletartoznak, akik nem isznak sokat, de a napi rutinba ez teljesen beépült. És ez még nem minden.

Zacher Gábort senkinek sem kell bemutatnunk.

Ő az a magyar toxikológus, aki szókimondóan és őszintén szokott az ország állapotáról beszélni.

Így ha valkai egy igazi és hiteles látleletet akar szerezni az országunk egészségügyi állapotáról, akkor őt keresi meg, és akkor is, ha a függőségekkel kapcsolatban akar kérdezni.

Nemrég egy interjú kapcsán nagyon szomorú dolgokat állított, egyúttal ez fel is kell hívja a figyelmünket arra, hogy odafigyeljünk saját, és egymás egészségére.

Állítása szerint körülbelül 800.000 ember alkoholista ma hazánkban, ebbe azok is beletartoznak, akik nem isznak sokat, de a napi rutinba ez teljesen beépült.

Még egy másik adat: a kábítószerfüggők száma 20.000, a gyógyszerfüggőké 60-70.000 fő.

Magyarországon évente 10 millió altató és nyugtató tabletta fogy, ami 250 millió tablettát jelent, amiből a Kheopsz-piramist fel lehetne építeni…

Na ez utóbbi a legmegdöbbentőbb adat, ami a leginkább szemlélteti, hogy mennyire hiányzik a saját magunk és egymás iránt érzett mentális felelősségünk.

Emberek tízezrei etszik magukat teljesne tönrek amiatt, mert nem figyelnek oda egymásra. pedig ez nem csak és kizárólag az egészségügy helyzeetének kérdése.

Sőt, még csak nem is pénzkérdés.

A doki azon a véleményen van, mint amin sok más szakember is. A magyar emberek egészségtudatát kellene növelni, ezzel az országunk mentális állapota nagyságrendekkel lenne képes javulni.

Ez végső soron egy boldogabb nemzetet, és egy egészségesebb - mint testi mind lelki értelemben - társadalmat jelentene.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség életmód zacher gábor


Megtekintések száma: 38677





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet