Zacher Gábor: 100 ezer hashajtó és 20 ezer orrcseppfüggő van Magyarországon!

2017. augusztus 11., péntek




A Mokkának adott interjúban azt is elmondta, hogy nagyon sok továbbá az orrcseppfüggő hazánkban. Te köztük vagy?

Az orrcseppben régen voltak olyan stimuláló hatású összetevők, - például adrenalin származékok - és ez képes függővé tenni az embert

Egyes esetekben, mikor segít - és tényleg segít - akkor utána kialakulhat egy nem kémiai, hanem pszichés függőség, melyből nagyon nehéz kiszabadulni. 

Vizsgálatok bizonyítják, hogyha valaki egy nátha után is tovább használja az orrcseppet, éppen az ellenkező hatást válthatja ki.

Állandóan bedugulva érzi az orrát, és szinte várja, hogy egy újabb adag orrcsepptől felhőtlenül lélegezhessen. A nagy veszélyük, hogy vény nélkül kaphatók.

Zacher Gábor a Mokka vendégeként beszélt az orrcsepp függésről, és arról, hogy hazánkban legalább 100.000 ember hashajtó függő.

Ráadásul a huzamos orrcsepp használat elpusztítja teljesen az orrnyálkahártyát, aminek következtében szélsőséges esetben az ember nem képes többé illatokat, szagokat érezni. Sőt, extrém esetben az orrsövénye is kilyukadhat.

Nagyon nem egyszerű leszokni az orrcseppezésről. Rá kell hangolódni, hogy nincs szüksége rá az embernek. Bizonyos esetben komoly pszichoterápia kell ehhez.

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés zacher gábor


Megtekintések száma: 113043





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet