​Zacher Gábor: Felejtsük el az idei karácsonyt: megdöbbentó dolgot mondott az ünnepek közeledtével

2020. november 26., csütörtök




„Szerintem felejtsük ezt az idei karácsonyt, azért, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be a szabályokat” – mondta Zacher Gábor toxikológus és mentőorvos az RTL Klub Reggeli című műsorában.

A szabályok be nem tartására Zacher tegnap este is látott példát, a Vörösmarty téren harmincan-negyvenen csoportosultak forralt bort iszogatva, maszk nélkül.

Ő ilyenkor oda szokott szólni, hogy vegyenek fel maszkot, de ezt általában nem fogadják pozitívan a megszólítottak.

„Nem értem, hogy emberek hogy lehetnek ilyen stupidak, hogy nem fogják fel, ez tulajdonképpen az ő érdekük. Ebbe bele lehet halni” –figyelmeztetett az orvos.

Zacher szerint a koronavírushoz hasonló pandémiával még nem találkozott a modern orvostudomány, a spanyol nátha volt utoljára ehhez fogható, sok mindent pedig még mindig nem tudunk a betegségről.

Kérdezték a lélegeztetőgépekről is, amelyekről másokhoz hasonlóan ő is elmondta, hogy az ellátás gyenge pontja az emberi erőforrás lehet, hiszen a járvány közben a nem koronavírusos intenzív ellátás sem állhat le.

Az a 99,9 százalék, amit a miniszterelnök úr megjósolt, hogy annyi a valószínűsége, hogy nem fog bedőlni az egészségügy… 

Nem tudom, én az ötven százaléknak jobban hittem, amit pár nappal előtte mondott.

A „mindenkit meggyógyítunk” ígéretet Zacher felelőtlennek tartja: „Ilyet nem lehet mondani, hogy senki ne aggódjon, ezt mondjuk el annak a háromezer (valójában már több mint 4100 – a szerk.) ember hozzátartozóinak, aki belehalt” 

– mondta az orvos, aki arra buzdítja a kormányt, hogy zárja be a plázákat.


Megtekintések száma: 17949





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet