Zacher Gábor: "Magyarország egészségi állapota azon a szinten áll, ahol a magyar futball"

2017. július 10., hétfő
„Olyan nyelven kell szólni az emberekhez az egészségtudatosságról, hogy az is megértse, aki összesen 500-600 szót használ” - állítja. megdöbbentő igazságok hazánk egészségéről... Szerinted jól látja?

Zacher Gábor már megint mondta, és már megint igaza van. Sajnos, mert olyan dolgokat állít, amik meglehetősen elkeserítők. Természetesen megint a magyarok egészségügyi állapota volt a téma részben.

A szókimondó sztártoxikológust rendre meg szokták kérdezni különféle egészség témákban, aki készséggel válaszolni is szokott a maga veretes stílusában.

A sztártoxikológusnak rengeteg véleménye volt már a különféle méregtelenítő diétákról, ezekről váltig állítja, hogy a nagy részük humbuk, és valójában csak önmagunk megf*satása az értelme, semmi más. 

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

Mindezekkel együtt rengeteg nyomelemtől és ásványi anyagtól szabadítjuk meg vele a szervezetünket, tehát veszélyes is.

A magyarok általános egészségügyi állapotáról sincs túl jó véleménnyel, és nem beszélt mellé.

Elmondta, hogy a magyar felnőttek 54 százaléka elhízott, a középkorú férfiak körében 71 százalék ez az arány. A lakosság több mint kétharmada pedig tíz percet sem sportol naponta – sorolta a Zacher Gábort.

halálozások tekintetében Magyarország majdnem dobogós, ugyanis az ötödik helyen áll. Könnyen lehet, hogy fel is lépünk az elkövetkező években erre a dobogóra, ami egyáltalán nem lehet büszkeség.

És ami még ennél is riasztóbb: 2015-ben az előző évhez képest 4,2%-kal többen haltak meg, ami brutális arányváltozás...

A leggyakoribb halálozási okok közt pedig éppen azok a betegségek szerepelnek, amelyek a rossz táplálkozással kapcsolatba hozhatók, így a szívinfarktus, a stroke és a daganatos megbetegedések közül a vastagbélrák.

A pszichés állapot sem a legjobb. Egy korábbi interjúban már pedzegette Zacher doktor, hogy milyen ország lehet az az ország, ahol egy toxikológus ilyen népszerűségnek tud örvendeni?

Szerinte ugyanis az a boldog társadalom, ahol a szakemberek a háttérben tevékenykednek, és az emberek nem kényszerülnek más dolgokkal foglalkozni, pláne nem szorulnak arra, hogy egy hozzá hasonló karaktertől várják a segítséget.

Fotó: Czeglédi Zsolt

A felnőttek mindössze 57 százaléka vallja magát itthon boldognak, miközben a fejlett nyugati országokban jellemzően 70 százalék feletti ez a mutató... Elképesztő dolgok Zacher Gábor szájából, amik sajnos a kőkemény igazságot tükrözik vissza.

"Magyarország egészségi állapota azon a szinten áll, ahol a magyar futball" - állítja.

Megdöbbentő, hogy mennyire rossz a mentális higiéné az országban. Sokan 5-600 szónál nem is használnak többek a kommunikáció során, vagyis a társadalmunk tagjai egyre inkább beszűkültek.

Nagyon nehéz ebből a gödörből kimászni, de a doki szerint nem lehetetlen. Tudatosan kell élnünk, leülni egymással beszélgetni, átrágni a problémákon magunkat, és segíteni másoknak, miközben sokkal jobban odafigyelünk magunkra.

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés mentális egészség zacher gábor


Megtekintések száma: 99071

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet