​Zelenszkij durván nekiment a Nyugatnak a fegyverszállítmányok miatt

2022. április 23., szombat




Nem akármit mondott ki, ebből még komoly diplomáciai háború lehet…?!

Az ukrán elnök szerint azzal, hogy késik az orosz agresszió ellen harcoló Ukrajna által kért fegyverszállítmányok egy része, a világ újra és újra engedélyt ad Moszkvának arra, hogy további ukrán polgárokat öljön meg.

„Vége van a háború 53. napjának és már 53 napja várunk arra is, hogy válasz érkezzen néhány fegyverszállítási kérelmünk ügyében.

Néhány esetben pedig azt a választ kaptuk, hogy a katonai felszerelések szállítása májusban kezdődhet meg”

– mondta vasárnapi késő esti beszédében az ukrán elnök.

Hozzátette:

Oroszország úgy fogja fel a fegyverszállítások terén tapasztalható késlekedést, hogy azzal engedélyt kap újabb ukrán polgárok meggyilkolására.

„Oroszország valószínűleg komoly offenzívát fog indítani Keleten és azoknak, akiknek a tulajdonában vannak azok a fegyverek és lőszerek, amelyekre nekünk szükségünk lenne, tudniuk kell, hogy a csata kimenetele részben tőlük is függ”

– magyarázta az ukrán elnök.

Pár órával Zelenszkij beszéde előtt Oroszország figyelmeztette a Nyugatot, hogy beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha folytatódnak az ukrajnai fegyverszállítások.

Az USA a napokban egy újabb, 800millió dollár értékű fegyverszállítmányt hagyott jóvá Ukrajna számára, ebben a csomagban egyebek mellett harckocsik, páncélozott harcjárművek, valamint harckocsielhárító rakéták és drónok kaptak helyet.


Megtekintések száma: 63515





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet