​Zelenszkijnek 24 órája sincs hátra, állítja Nógrádi György

2022. július 9., szombat




24 órán belül megbukhat Ukrajna.

A kérdés az, hogy meddig állnak ki Zelenszkij mellett a nyugati vezetők… Itt a vége a háborúnak és Ukrajnának?

Nem történt stratégiai áttörés a háború utóbbi napjaiban

A szakértő emlékeztetett, hogy orosz részről korábban azt mondták, hogy mindössze kilenc napig tart majd a háború, a hadműveletnek pedig négy fő iránya lesz.

Azonban többek között az a terv sem valósult meg, hogy Kijevet két nap alatt sikerüljön bevenni.

Nógrádi György szerint Ukrajna is több rossz döntést hozott mind politikai, mind katonai értelemben a háború kitörése óta, így a konfliktus mindkét résztvevőjének megvan a maga felelőssége.

A biztonságpolitikai szakértő azt is megjegyezte, hogy Oroszország retorikája erősebbé vált egy olyan tényező miatt, amivel csak kevesen számoltak előtte.

A háború kitörésekor ugyanis a nyugati államok egyértelmű támogatásukról biztosították Ukrajnát, Kína és India – vagyis a harmadik világ – azonban beállt Oroszország mögé.

Nógrádi György úgy látja, jelenleg távol van a béke, a konfliktusnak pedig Európa a vesztese. Nyertesként Kínát nevezte meg, amiért az ázsiai ország nem keveredett konfliktusba, de az Egyesült Államokat is ide sorolta,

UGYANIS SZERINTE A KONFLIKTUS ÓTA KÉPES BIZONYÍTANI, HOGY A NYUGAT NEM LÉTEZIK AMERIKA NÉLKÜL.

Azt is kifejtette, hogy mindössze néhány nyugati ország érdeke, hogy a Volodimir Zelenszkij vezette kormány hivatalban maradjon Ukrajnában, a Nyugat egészének ugyanakkor ez nem áll szándékában, mert ők inkább a kompromisszumban érdekeltek.

Nógrádi György szerint azonban a jelenlegi ukrán elnökkel ez nem lesz elérhető.

A szakértő ezzel kapcsolatban azt is hozzátette: a kérdés az, hogy meddig állnak ki Zelenszkij mellett a nyugati vezetők.

A mai elemzések azt mondják: ha a Nyugat nem küld pénzt, fegyvert neki, 24 órája van hátra, és megbukik

– fűzte hozzá a biztonságpolitikai szakértő.


Megtekintések száma: 14961





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet