Zion elképesztő világa

2017. január 30., hétfő
Olyan kisfilmet mutatunk be, aminek a megnézése után nem jutsz majd szóhoz, és nem fogod elhinni, hogy létezik ilyen csoda.

Ilyen gyönyörű csodát még nem láttál, ebben biztosak vagyunk. Egy olyan remek kisfilm készült a Zion Nemzeti Parkról, melybe valósággal beleborzong az ember, miközben nézi.

A vörös navaho homokkőből a természet erői által kifaragott terület a világon egyedülálló. A helyenként 800 méter mély kanyonban látszólag nincs élet, mégis, szinte nyüzsög az élettől.

Eredetileg indián terület volt, és rengeteg legenda kering arról, hogy időnként indiánok néhai szellemét lehet látni az éjszakában, vagy különböző fényeket látnak táncolni a vidék felett.

Zion népszerűsége töretlen. Ez a harmadik leglátogatottabb hely Amerikában a Grand Canyon, és Las Vegas után.

A park keleti bejárata közelében látható a sakktáblaszerű hasadékokkal recézett Checkerboard Mesa, azaz sakktábla hegy páratlan látványt nyújt, azonban az egyszeri utazót nem csak ez kápráztatja el, hanem a csodásan csillogó smaragd medencék, vagy az olyan vízesések, melyek a távolban sejlenek fel, és egyenesen a semmibe hullnak alá.

Óriási sziklatornyok, kőmonstrumok, és csillagok által beragyogott, félhomályba borult éjszakai táj képe rajzolódik ki előttünk, ha éjszaka járunk erre.

A park nagy részét akár autóval is be lehet járni, mivel hatalmas területről van szó, de a Zion kanyon legbelső részébe csak gyalog lehet bemenni, főleg tavasztól őszig. Itt ugyanis autóbuszokkal szállítják, teljesen ingyenesen a vendégeket, hogy megcsodálhassák Zion szívét.

Azok, akik azt mondják, hogy ez a világ egy olyan egyedülálló csodája, mely egyszeri, és megismételhetetlen, joggal vannak ilyen véleményen.

Ez a remek kisfilm Zion legszebb képét mutatja meg nekünk, és azt a varázslatot, mely a hatalmába keríti az embert, amikor a vörösre festett sziklákon jár az ember.

Ha neked is tetszett, és szívesen ellátogatnál oda, OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 43209

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet