Zseniális fotósorozat az előítéletekről

2017. március 6., hétfő




Remekül bizonyítják, hogy az előítéletek igen gyakran vezetnek tévútra.

Az előítéletek könnyen tévútra vezethetnek bennünket. Ha megbélyegzünk másokat és előítéleteink szerint kezeljük őket, nem csak ostobának tűnünk, de feleslegesen tiprunk bele más embertársaink lelki világába...

Joel Parés amerikai ex-tengerészgyalogos. Miután leszerelt a kötelékből fotós karrierbe kezdett. A következő összeállítással arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy milyen könnyen félrevezethetnek minket előítéleteink. „A legtöbbünk ítélkezik, ráadásul alaptalanul, ha az etnikai hovatartozásról, szakképzettségéről, vagy a szexuális beállítottságáról van szó.” – nyilatkozta Parés a PetaPixelnek.

A Harvardon végzett Jefferson Moon

A New Yorkban ápolónőként dolgozó Sahar Shaleem

Lelkész, misszionárius: Jack Johnson

„Ezeknek a képeknek az a céljuk, hogy rávilágítsanak arra, hogy mennyi téves előítélet van bennünk, és az, hogy legközelebb kétszer is gondoljuk meg, mielőtt pálcát törünk egy ismeretlen ember feje felett."

Edgar Gonzalez, vezérigazgató egy Fortune 500 listán szeplő cégnél

Jacob Williams, iraki háborús veterán

Jane Nguyen, 3 gyermekes özvegy édesanya

Ben Alvarez, a családsegítő program megalapítója

Az előítéletek könnyen tévútra vezethetnek bennünket. Ha megbélyegzünk másokat és előítéleteink szerint kezeljük őket, nem csak ostobának tűnünk, de feleslegesen tiprunk bele más embertársaink lelki világába.

Joseph Messer, Iphone alkalmazás fejlesztő

Forrás: Tudnodkell.info

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 20188





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet