Zseniális képeken a riói karnevál

2017. február 25., szombat




Te részt vennél a világ egyik legforróbb, leghangulatosabb karneválján? Ha megnézed ezeket a képeket tuti nem fogod kihagyni!

Elmondható, hogy a Rio de Janeiroban megrendezett karnevál az egyik legnagyobb múltra visszatekintő karnevál a világon, melyet 1928 óta minden évben megrendeznek. Éppen ezért is vált hamar a világ legnagyobb hírű karneváljává.

A legelső riói karnevált egyébként 1723-ban tartották meg a történelmi emlékek szerint, méghozzá portugál bevándorlók.

Akkor még abban kimerült az egész, hogy az emberek 3 napon át különféle maszkokban bolyongtak az utcákon. Akkoriban senki sem gondolta, hogy ez egy világmozgalommá, és egy óriási méretű karnevállá nőheti ki magát.

Azt tartják, hogy aki még nem volt ezen a karneválon, az valójában még sohasem bulizott igazán.

A karneválja nagyon jellemzőek a szép lányok, az egzotikusan forró hangulat, a tánc, és a zene őrülete.

Ezen a parádén a látványos jelmezek mellett a szamba is főszerepet kap, hiszen ilyenkor mérik össze tudásukat a legjobb szamba iskolák táncosai a brazil farsang főutcáján, a több mint másfél kilométeres Sambadronon.

Nem olcsó eljutni oda, és maga a karneválon való részvétel sem olcsó, de aki eljut oda, az tényleg maradandó élményben részesül.

Maga a felvonulás Rio egyik belvárosi utcájában zajlik, és a legjobb helyekért 50 000 forint körüli összeget kell fizetni.

A tánc és zene mellett fontos szereplő a szeszes ital is a parádén, amin szinte mindig nagyon meleg van.

A legtöbb karneválon 27-34 fok között mozgott a hőmérséklet az elmúlt években, így valóban elmondható, hogy nem csak a szép lányok, de a meleg miatt is forró a hangulat.

Ha tetszett OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 13837





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet