Zseniális magyar fejlesztés mentheti meg az autósok életét világszerte! - VIDEÓ

2018. március 27., kedd




Az EU jogszabálya szerint áprilistól kötelező lesz minden új típusengedélyt szerző gépjárműben és kisteherautóban.

Mi magyarok, ismét nagyot alkottunk. Egy olyan rendszert sikerült kifejleszteni, ami rengeteg autós éleétt fogja az utakon megemtneni.

Ezt nem csak átvitt, hanem tényleges, szó szerinti értelemben véve is állíthatjuk.

Egy olyan különleges, segélyhívó rendszerről van szó, mely Az EU határozata szerint április elsejétől kötelező lesz minden új típusengedélyt szerző közlekedő autóban és kisteherautóban is.

Az eCall nevű segélyhívó alkalmazás nagyságrendekben mérve csökkenteni fogja a halálos autóbalesetek számát.

Az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen dolgozik a rendszeren, amelyet utólag is be lehet szerelni az autóba, így mindenkihez eljuttatja a segítséget.

Az Albacomp rendszere baleset észlelése esetén a saját SIM-kártyáján keresztül automatikusan elküldi a baleset körülményeit.

Így például a GPS-koordinátákat, a baleset idejét és a gépjármű azonosítóját a 112-es hívószámra, felgyorsítva ezzel a mentési folyamatot.

Az eCall segélyhívó bevezetése után az előrejelzések szerint akár 4%-kal csökkenhet a halálos áldozatok száma, így Európa-szerte évente legalább ezer ember életét mentheti meg az eszköz, míg a hatóságok kiérkezési ideje akár felére rövidülhet.

Bár a számok csökkenő tendenciát mutatnak, Európában még így is több tízezren halnak meg évente autóbalesetben, az áldozatok közel egytizede pedig azért veszti életét, mert a segítség nem ér oda időben.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika érdekes hihetetlen érdekesség magyar


Megtekintések száma: 77372





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet