Zseniális ötlet: nem pusztítani, hanem táplálni fogják az állatokat a csomagolások

2016. május 25., szerda




Óriási forradalom mehet végbe a műanyag csomagolások gyártásában. A dobozos söröket összefogó műanyag csomagolásokról egy cég áttért a biológiailag lebomló, az állatok számára pedig nem csapdát ejtő, hanem táplálékot biztosító anyagra.

Madarak, halak, teknősbékák és megannyi állat sérül meg vagy pusztul el a műanyag hulladékokba akadva, vagy úgy, hogy megeszik azokat. Az ilyen veszélyeknek egyre inkább ki vannak téve a védtelen állatok:

ha minden a jelenlegi ütemben halad, 2050-re több ilyen szemét lesz az óceánokban, mint hal.

Ez ellen tesz a Saltwater Brewery sörgyár, amely fantasztikus találmányt kezdett használni a csomagolásain. A szokásos, állatokra kifejezetten veszélyes műanyagok helyett saját csomagolást kezdtek gyártani, amely 100 százalékban lebomlik, ha pedig egy állat találja meg, nem hogy veszélyt nem jelent rá, de meg is eheti.

lebomlo-eheto-hulladek

A csomagolás hatékony, mint a műanyag, de a sörkészítés olyan melléktermékeiből áll össze, mint például a felhasználatlanul maradt búza és árpa.

Természetesen a megszokottnál valamivel drágább a módszer, de az állatvilág védelme érdekében a sörgyár bátorítja a többi céget is, hogy a sörösdobozoknál vagy üdítőknél alkalmazzák ezt a módszert.

tudomány alternatív tudomány


Megtekintések száma: 5238





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet