Ez a tanulási módszer hatékonyabb a kávénál vagy az energiaitalnál, és még egészséges is!

2018. július 15., vasárnap




Egy új kutatás szerint van, ami sokkal nagyobb hatásfokkal működik a tanulás szempontjából, mint az energia ital, vagy a kávé.

Kíváncsi vagy rá, hogy mivel fokozhatod a mentális teljesítményed, mivel szívhatod jobban magadba a tudást?

Sokan töménytelen mennyiségű energia itallal és kávéval próbálják a tanulós időszakokat átvészelni. Bár ezek bizonyítottan segíthetnek a teljesítmény és a tanulás fokozásában, hosszú távon egyáltalán nem egészségesek.

Az energia ital nagy mennyiségben, sokszor fogyasztva szív és érrendszeri problémákhoz is vezethet.

Ráadásul mivel rengeteg cukrot tartalmaz, el is hízhatsz tőle, hiszen rengeteg cukrot tartalmaz, egyes becslések szerint fajtától függően majdnem fél pohárnyit is akár.

A kávéval ugyanez a helyzet. A koffein kis mértékben orvosság lehet, nagymértékben viszont egy ördögi kört alakíthat ki benned, egy idő után. Ezután még több koffeinre van szükséges ahhoz, hogy talpon maradj, majd még többre és egyre többre.

Az alvás ellenben nem elvesztegetett idő, és egyáltalán nem csak a kimerültség után van rá szükségünk.

Alvás közben ugyanis az agyban elmélyül a tudás, és minél több pihenéssel szakítod meg a tanulást, annál több minden tud tartósan elraktározódni az agyban.

Most frissen elvégzett kutatások eredményei azt mutatják, hogy minden 3 óra tanulás után érdemes egy kis alvásszünetet beiktatni, mert így rögzül legjobban a megtanult tudás, és az információk az agyban.

Ha például zenélni tanulsz, akkor gyakorlással kevesebb időt kell tölteni két alvás között. A tanulmányok mindössze egy óra gyakorlást ajánlanak, majd jöhet a szundi.

Alvással sokmindent el lehet érni. A szervezet nem véletlen szeret aludni, és nem véletlen van az, hogy sokszor alvás után olyan problémákat is képesek vagyunk megoldani percek alatt, amiket fáradtan akár órákon át képesek vagyunk nézegetni.

Az agyat serkenti, és pihenteti is az alvás. Ilyenkor rögzül minden információ. Nem véletlen az a szintén bizonyított hatás, hogy reggel egy óra tanulás felér 3 óra délutáni tanulással, mivel reggel még fitt és friss az elménk, és jól veszi az akadályokat.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes egészség


Megtekintések száma: 34053





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet