Figyelem: klórszennyezett bébiételek lehetnek a magyar boltok polcain!

2018. január 11., csütörtök




Erről TUDNOD KELL! OSZD MEG másokkal is!

Nem akármilyen figyelmeztetést adtak ki a hatóságok és az élelmiszeripari felügyeleti szervek. A legkisebb csöppségek vannak ugyanis veszélyben, mivel mérgezett, legalábbis erősen szennyezett bébiételek kerültek forgalomba.

Ezekből a magyar boltok polcaira is jutott.

Úgy tudni, hogy klórszennyezés miatt visszahívja az epres-almás-málnás ízesítésű, sajátmárkás bébiételét dm. A termékeket az üzletlánc visszaveszi.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerint klórtartalmú tisztítószer-maradvány jelenléte miatt visszahívta Babylove bio eper-málna-alma (babylove Erdbeere & Himbeere in Apfel) gyümölcsös sajátmárkás bébiételét a dm üzletlánc.

Eredetileg egy német ellenőrzés szúrta ki azt, hogy magas a klórtartalom ezekben az ételekben.

Az uniós riasztási rendszeren keresztül végül a hazai Nébih-et is tájékoztatták a problémáról.

Úgy tudni, a kifogásolt termékből Magyarországon kívül Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába szállítottak.

A Nébih külön felhívja a figyelmet arra, hogy a lenti azonosítókkal rendelkező, forgalomból kivont bébiételt nem szabad gyermekeknek adni!

Ezeket kell tudni a klórral szennyezett bébiételekről:

A termék megnevezése: „Babylove bio gy. 4 hó 190g eper-málna-alma üveges bébiétel” („Erdbeere & Himbeere in Apfel”, 4 hónapos kortól)

Kiszerelés: 190 g

Minőségmegőrzési idő: 05.07.2019

Tételszám: LB 186

RASFF referenciaszám: 2018.0066

A dm üzletei minden a fentiek körébe eső bébiételt visszavesz. Senki se adja a gyermekének ezt a bébiételt, ne veszélyeztesse az egészségét!

OSZD MEG másokkal is!

egészség bizarr élelmiszeripar figyelmeztetés bébiételek


Megtekintések száma: 39930





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet