Gigantikus spirális torony a Holdon - A véletlen, vagy ősi idegenek műve?

2016. május 30., hétfő




A holdi felszínből csaknem 5 km magasan kiemelkedő, egyetlen masszív anyagból álló gigantikus monolit eredete ismeretlen. Egy elveszett civilizáció, vagy az ősi idegenek műve?

A holdi felszínen számtalan mesterséges eredetű komplexum és alakzat található, a legújabban felfedezett felvételeken pedig óriási, közel 60 méter magas tornyok láthatóak, melyek biztosan nem a természet művei.

Az egyik legérdekesebb, és egyben legtitokzatosabb dolog, amit valaha a Holdon találtak, az a lapos felszínből közel 5 km magasan kiemelkedő spirális monolit, melynek keletkezési körülményei, így eredete is ismeretlen. Mielőtt azonban rátérnénk erre a gigantikus - és tagadhatatlanul mesterséges - építményre, beszélnünk kell a Holdon fellelhető hasonló felépítésű tornyokról is.

Egyre több különös alakzat

A különös felszíni formációkat a Google Earth felvételein fedezték fel az utóbbi években szemfüles kutatók. A formák olyanok, mintha tornyok lennének, és 60 méter magasan emelkednek ki a felszínből.

Azok, akik hisznek abban, hogy a Holdon számtalan, nem ember alkotta tárgy található, meg vannak arról győződve, hogy egykoron – vagy talán még ma is – idegenek által lakott égitest volt. Sőt, egyes elméletek még azt sem tartják kizártnak, hogy maga a Hold is egy óriási mesterséges anyahajó.

tornyok-a-holdon

A torony-szerű komplexumokból öt darabot lehet látni az egyik holdi kráter pereménél. Kialakulásuk geológiailag nem magyarázható, sem egyéb természetes jelenséggel.

Ami külön érdekes, hogy egyes kutatások rámutattak már korábban arra a ma már elég jól ismeretes tényre, miszerint a Holdon nagyon régen geológiai folyamatok működtek, így könnyen elképzelhető, hogy talán élet is lehetett rajta hajdanán.

Piramis alakú alakzatok, fémes, vagy épp csillogó felülettel bevont épületek is találhatóak az égitest szürke felszínén.

A tornyok célja vagy funkciója ismeretlen, nem tudni zajlik-e bennük valamiféle aktivitás, de

feltehetőleg vagy megfigyelő tornyokról van szó, vagy olyanokról, melyek adótoronyként funkcionálhatnak, ezekkel hallgatnak bele a földi adásokba.

[caption id="attachment_9227" align="aligncenter" width="740"]torony-a-holdon Egy 1967-es felvételen, melyet a Lunar Orbiter III készített, feltűnik egy torony alakú objektum. Egyesek szerint ezek a tornyok valamiféle opálos üvegből vannak, míg mások egy különleges fémre, vagy kőzetre gyanakodnak.[/caption]

Külön gyanús az a tény, hogy a NASA korábbi felvételei az adott területről többször ki voltak montírozva, homályosítva, hogy ne lehessen kivenni a részleteket.

A NASA és a hivatalos szervek természetesen azt állítják, hogy ezek a struktúrák nem mesterségesek, csupán mesterségesnek tűnő alakzatok, melyek a fény-árnyék illúziójának köszönhetően tűnnek idegen kéz által alkotott tárgyaknak.

Gigantikus spirális monolit A Holdon

Létezik egy olyan spirális torony is a Holdon, mely talán a legnagyobb mind közül. Különleges benne, hogy látszólag egyetlen tömbből lett kialakítva, de az anyaga ismeretlen. Feltehetőleg valamilyen  holdon is megtalálható kőzetből lehet, de az sem elképzelhetetlen, hogy valamiféle kompozit anyagból épül fel.

osi-technologia-piramis-epites

Az emberiség valaha készített legnagyobb megmunkált kőtömbje a Baalbek monolit Libanonban. Ez a kőtömb 1650 tonnát nyom, és egyetlen tényleges blokkból áll.

Még ma is rejtély, hogy egy ekkora struktúrát hogy voltak képesek az akkori kor technológiájával, eszközeivel megmunkálni, így gyakran felvetődik annak a lehetősége, hogy talán ősi idegen technológia segítségével készült a monolit.

Nem egy ízben találtak olyan megmunkált platformokat, melyek akár ősi repülőterek is lehettek, hogy a bolygóra látogató idegenek űrhajói le tudjanak szállni.

spiralis-torony-a-holdon-2

Egy hasonlóan gigantikus, 5 k magas monolit áll a Hold felszínén is  a Rupes Liebig kráter és  a Rimae Marsenius kráter között.

A felvételeken úgy tűnik, hogy a torony különös módon a kráter közepéből emelkedik ki, ami a geológiai környezetének teljesen ellentmond.

Az építmény alja tökéletesen kör alakú, ebből emelkedik ki a spirálban csavarodó komplexum többi része.

torony-hold

Egyes felvételeken még nagyon apró, fehéres pontokat is fel lehet fedezni a torony körül, olyanokat, amilyeneket a Nemzetközi űrállomásról is szoktak látni az asztronauták, amikor a Föld sötét oldalán a városok éjszakai fényeit bámulják.

Nem tudják, mi lehet, de szinte biztos, hogy mesterséges

Mindenki azt kérdezi felfedezése óta, hogy vajon mesterséges, vagy sem. nagy valószínűséggel igen, ugyanis ilyen geológiai folyamatot nem ismer az emberiség, ami akár csak hasonló alakzatot hozhatna létre.

Ha viszont mesterséges, felmerül a kérdés, hogy kik építhették, és mikor. A feltehetőleg több százezer éves monolit egy ősi elveszett civilizáció műve lehet.

Egyes feltételezések szerint még az sem elképzelhetetlen, hogy a legendás Bábel torony lehet a titokzatos monolit, melyet valójában égi kísérőnkön építettek fel, nem pedig a Földön.

[caption id="attachment_5061" align="aligncenter" width="740"]bazis-a-holdon Már korábbi sajtótájékoztatók keretében bemutatott képeken is kiszúrtak különféle bázisokra hasonlító mesterséges objektumokat.[/caption]

A torony céljáról szintén megoszlanak az elméletek és vélemények. Sokan úgy gondolják, hogy a többi toronyhoz hasonlóan talán valamiféle irányítóközpont lehetett, mely lehet hogy még ma is üzemel. Az is lehet, hogy

ezen a rendszeren keresztül hallgatják le és fogják be a Földről érkező rádió és tévé adások nagy részét.

spiralis-monolit-a-holdon

Mások szakrális célt vélnek látni a torony létezésében.  Talán valamiféle óriási tisztelgés az ősi istenek előtt, vagy az univerzum alkotója előtt. Hogy ma hol van az a civilizáció, ami építette? Talán teljesen eltűnt, de az is lehet, hogy a Földre költözött, így lényegében mi magunk, az emberiség vagyunk azok, akik több százezer, vagy több millió évvel ezelőtt megépítették a titokzatos monolitot.

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés hold elveszett civilizáció idegen civilizációk


Megtekintések száma: 31626





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet