Így nézne ki az autóbaleseteknek ellenálló emberi faj

2016. november 28., hétfő




Nagy vastagságú, torz végtagok, vastag nyak, és mellkas jellemezné az embert, ha az evolúciós fejlődésünk az autóbalesetek túlélését próbálta volna megelőzni. Bizarr képsorok következnek.

Az ausztrál közlekedésvédelmi hatóság készített egy rendkívül érdekes és egyben bizarr illusztrációt arról, hogyan kéne kinéznie az emberi testnek, ha a legfőbb szempont az autóbalesetek túlélése lenne.

A bizarr lény egy különleges kampány végterméke, amely során egy művész, egy baleseti sebész, illetve egy közlekedési szakember próbálta közösen megálmodni, hogy milyen lenne az ember, ha az emberi evolúció során a balesetek túlélése lett volna a szempont.

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy teljesen máshogy, mint ahogyan jelenleg kinéz. Sokkal tömörebb, masszívabb lenne a testünk.

A zavarba ejtő koncepciót Grahamnek nevezték el, és a tudósok biztosak abban, hogy Graham még egy súlyos autóbalesetet is gond nélkül túlélne.

A legszembetűnőbb az, hogy Grahamnek nagyon nagy a feje. Az agy ugyanis kritikus szerv, és a védelme nagyon fontos, ezért egy ilyen, autóbaleseteknek ellenálló emberi faj olyan fejjel rendelkezne, mint egy biológiailag kialakult, gyári bukósisak.

Az agy a túlélés szempontjából a legkritikusabb, ezért néz ki úgy a lény, mintha egy bukósisak nőtt volna a fejére.

A mellkas is fontos, Graham bordái egészen máshogy épülnek fel, mint az emberé, a csontok között kis légzsák szerű hólyagok találhatóak, amik segítenek eloszlatni egy ütközés erejét.

Így a mellkas gyakorlatilag átszakíthatatlan, és nagyon erős ütéseket is kibír annak érdekében, hogy megvédje a szervezetet, a belső szerveket is.

Szerencsére ugyan nem nézünk ki ennyire torzan, ám ha így néznénk ki, egészen biztosan nem lenne a vezető halálokok között az autóbaleset. Gyakorlatilag az autóbalesetek olyanok lennének egy ilyen világban, mint mikor a gyerekek elesnek a biciklivel.

Egy délután alatt kiheverhetőek lennének, és maximum egy néhány órán át tartó fejfájást okoznának.

érdekes érdekesség bizarr


Megtekintések száma: 22892





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet