Kísértetjárta helyek a világban

2016. február 2., kedd
A kísértetfanatikusok számára az efféle helyek zarándokcélpontnak számítanak, és valahol meg is értjük, miért. Összegyűjtöttük nektek a leghíresebb kísértetjárta helyeket, amelyek garantáltan felállítják a szőrt a hátadon. Egy tipp: a félősebbek kapcsolják fel a villanyt!

Waverly Hills szanatórium – Kentucky, USA

A Waverly Hills eredetileg egy kétszintes faépület volt, amely 1910-ben nyitotta meg a kapuit. Azóta több átalakításon is átment, így nyerte el a mai formáját.

10 évvel a nyitás után, vagyis 1920-tól tüdőszanatóriumként funkcionált, ahol főleg tuberkulózisban szenvedő betegeket ápoltak.

A kórházi feljegyzések szerint közel 63 000 ember halt meg az intézmény falain belül. Ha ez nem lenne elég sokkoló, kezdjünk valamit azzal a ténnyel, hogy a betegekkel szörnyen rosszul bántak. A nem megfelelő ellátás valamint a megkérdőjelezhető emberkísérletek miatt vélik úgy a parakutatók, hogy számtalan dühös lélek bolyong még mindig az intézet falai között.

waverly-hills-szanatorium

A helyszínen rengeteg megmagyarázhatatlan esemény történt, ezért olyan híres TV műsorok foglalkoztak a hellyel, mint például a Ghost Adventures vagy Ghost Hunters. Ők fedték fel a világnak először azt a jelenséget, ami szinte mindig előfordul, ha látogató érkezik a szanatóriumba.

Hő kamerával rögzítették ugyanis, ahogy egy emberi alak halad végig az egész előcsarnokon.

waverly-hills-szanatorium-szellemalak

Mint kiderült, az alak valószínűleg egy fiatal fiúé, Timé lehet, aki a szanatóriumban halt bele a kórba. Rajta kívül még több jelet is észleltek a kutatók: ismeretlen árnyékok felbukkanását, testek megjelenését a hő kamerán, hirtelen megjelenő hideg foltokat valamint sikolyokat az üres szobákból.

Monte Cristo tanya – New South Wales, Ausztrália

A Monte Cristo tanyát Ausztrália egyik legijesztőbb kísértetjárta helyeként tartják számon. Ez onnan ered, hogy 1885 óta több szörnyű dolog is történt ott. Az épület közel 63 évig egy család tulajdonában állt, ezalatt pedig megszámlálhatatlan haláleset is történt.

A leghíresebb egy kisfiú esete, aki rejtélyes körülmények között kizuhant az erkélyről. A dolog pikantériája, hogy a család és a szobalányok is úgy vélik, a gyerek nem az esésbe halt bele, mivel a földet érés után meggyulladt, és halálra égett.

monte-cristo-tanya

Nem ez az egyetlen különös eset, ami a birtokon történt. Egy Harold nevű mentális sérült fiú is életét vesztette. Az egyik gondnok fiát megláncolva tartotta, ám egy nap megtalálták összegömbölyödve édesanyja holtteste mellett. Úgy vélték, a fiú követte el a gyilkosságot, ezért elszállították egy elmegyógyintézetbe, ahol nem sokkal a nő halála után ő is távozott az élők sorából.

A tragédiasorozat nem ért véget, ugyanis 1948 után 40 gondnok kezébe került a ház, akik közül az egyiket rejtélyes módon meggyilkoltak. A mai napig nem sikerült fény deríteni arra, hogy mi történt pontosan.

Ram kocsma, Gloucestershire, Anglia

A hely nagy múltra tekint vissza, ugyanis az 1100-as évek környékén építették. A helyiek úgy vélik, ez a legdurvább kísértetjárta hely egész Angliában. A britek sok szellemjárta épületet tudhatnak a magukénak, így ez a titulus csak abban az esetben indokolt, ha ott tényleg valami szörnyűség lapul.

Mindenkit megnyugtatunk: a helyieknek valószínűleg igaza van. A mesét gyermekáldozatok, ördögimádat, szodómia és gonosz szellemek jelenléte színezi.

ram-kocsma-szellem-gombok

Annyi minden történt a helyen, hogy szinte lehetetlenség mindenről beszámolni. A gloucestershire-iek úgy vélik, egy pogány temetkezési hely is van a kocsma alatt, ami szintén nem ad okot arra, hogy a péntek esti iszogatásaink bájos kis helyszíne legyen.

A kocsma történetében rengeteg ember szállt meg az emeleti szobákban. Többen azonban elmenekültek, mivel valami ismeretlen jelenlétet éreztek.

A legtöbb beszámoló egy alaktalan lényről szól, akit a szobákban láttak közlekedni. Többen is jelezték, hogy valami taszigálta őket, vagy egyszerűen lehúzta róluk a takarót az éjszaka. A jelenlegi tulajdonosa a kocsmának egy John nevezetű úriember, aki 1968-ban megvásárolta a helyet.

Az ott töltött első éjszakája borzalmas volt, mivel valami megragadta a karját, majd kirángatta az ágyából, és átrepítette a szoba túlsó végébe. A férfi ezután lázas kutatásba kezdett, így bukkant rá a sátánisták által hagyott nyomokra. A lépcső alatt továbbá két kisgyermek csontvázat is talált, körülöttük pedig törött tőröket. A hely a mai napig aktív szellemjárás helyszíne, így az érdeklődők maguk is megtapasztalhatják, milyen szörnyű dolgok történnek az emberrel, ha egy ilyen helyen kívánja álomra hajtani a fejét.

 Banff Springs Hotel, Alberta, Kanada

Szeretjük a hoteleket, hiszen a legjobb horrorfilmek helyszíne is általában egy szálló. A Banff Springs körülbelül 125 évvel ezelőtt épült, hogy a vadiúj vasút utasai a lehető legnagyobb luxusban pihenhessék ki az utazás fáradalmait. A festői környezet azonban ne tévesszen meg senkit, ugyanis ezt a hotelt tartják a legaktívabbnak az országban a kísértetjárás szempontjából. Több szörnyű eset is történt itt, ami szinte már filmekbe illő volna.

Az egyik beszámoló egy menyasszonyról szól, aki leesett a lépcsőn, majd kitörte a nyakát. A ruhája a szemtanúk szerint meggyulladt.

Esés és spontán öngyulladás, ismerős lehet, nem? A másik horrorsztorija a szállodának egy család lemészárlása. A gyilkosság a 873-as szobában történt, amelynek az ajtaját befalazták, mivel megmagyarázhatatlan események történtek a falakon belül. Az entitásokat azonban a szoba körül is látni lehet, ahogy fel-le sétálnak a folyosón az éjszaka kellős közepén. De mégsem ez a legnépszerűbb jelenés.

banff-springs-hotel-szellem

Egy Sam Macauley nevezetű londiner a látogatók kedvence. Ő a 60-as, 70-es években szolgált a hotelben, de még most is, a halála után is a lakók segítségére akar lenni. Sam igyekszik a szobákban tartózkodók kényelmét szolgálni például azzal, hogy felkapcsolja a villanyokat, vagy kinyitja a bezárt ajtókat. Sokan próbáltak már vele kapcsolatba lépni, ám eddig sikertelenül, mivel a kedves londiner mindig meglép a parakutatók elől.

Borgvattnet (A kísértetjárta plébánia) – Svédország

Borgvattnet egy kis falu Észak-Svédországban, és egy igen híres nevezetességgel büszkélkedhet. Az 1876-ban épült plébánia arról híresült el, hogy kísértetek lakják. Az első szellem, akit valaha dokumentáltak egy 1927-es eset kapcsán lett feljegyezve. Nils Hedlund volt az, aki először látta.

Azt állította, sok furcsa esemény zajlott a plébániában. Számára az első találkozás volt a legijesztőbb, mikor útban volt a padlásra, hogy összeszedje a mosott ruhákat. Mikor felment a lépcsőn hirtelen különös jelenlétet érzett, majd valami egyszer csak letaszította őt a lépcsőről.

A jelenéseket más is észlelte. Egy Rudolf Tangden nevű lelkész is feljegyzéseket készített a vele történt esetekről. 1930-ban látta meg először a plébániában tartózkodó kísérteteket. Az egyik szobában észrevett egy szürke ruhába öltözött idős nőt, akit egy fiatal lány követett.

Borgvattnet-plebania

Csupán néhány pillanatig észlelte őket, majd azok eltűntek a szeme elől. A 40-es években Tangden utódja, Otto Lindgren is látni vélte a két alakot. Feleségével állandó jelenlétet éreztek, valamint maguktól mozgó tárgyakról is említést tettek. Az egyik alkalommal egy nőt fedeztek fel a szobájukban, ahogy őket bámulja. Miután felkapcsolták a villanyt, még mindig őket figyelte, ám az alakja egyre homályosabbá vált. 1945-ben folyóirat indult, amelyet

Erick Lindgren indított, hogy mindenki beszámolhasson arról, mi folyik a parókiában. Mára a plébániából kávézó lett, ahol meg lehet szállni egy estére. Erről bizonyítványt is kap az illető, hogy tudja bizonyítani, valóban ott aludt a kísértetjárta helyen. Ötletes, nem?

paranormál kísértet szellem szellemek kísértetek ijesztő helyek


Megtekintések száma: 30381

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet