​Márki-Zay Péter megint a multikat védi

2022. január 19., szerda
Szerinte ostoba intézkedés az élelmiszerárstop.

Márki-Zay Péter legutolsó facebookos szereplésében ostobaságnak nevezte a kormány intézkedését hét fontos élelmiszer árának befagyasztásáról. 

A baloldali jelölt kijelentésén sokan felháborodtak, köztük baloldali értelmiségiek is. 

Szalai Erzsébet szociológus például arra figyelmeztette a csirke far-háton gúnyolódó Márki-Zayt:

"Farhátozás helyett az emberek számára is érthető szociális üzenetek és ígéretek kellenének, nem pedig a szegényeken való gúnyolódás". 

Márki-Zay nem először támadja a kormány magyar emberek számára hasznos intézkedéseit, és rendszeresen a multinacionális cégek érdekeit képviseli. 

Most is a nemzetközi áruházláncok védelmében tiltakozik - nekik ugyanis nem jó, hogy olcsóbban kell adni több alapvető élelmiszert.

Márki-Zay Péter a szokásos vasárnapi facebookos bejelentkezésében „ostoba intézkedésnek" nevezte a kormány rendeletét, mellyel befagyasztotta több termék, így a csirke far-hát árát is. 

Borzasztóan szomorú jelenség, és amit ez mutat számunkra. És ezt nemcsak közgazdászként mondom, hanem polgármesterként és átlag magyar választópolgárként is, hogy szánalmas, amikor Magyarország harminc évvel a rendszerváltás után oda tér vissza, ahonnan elindult: a hatósági árszabályozáshoz 

– mondta Márki-Zay Péter.

Emlékezetes, Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten ismertette a kormány döntését. Eszerint több fontos élelmiszer esetében élelmiszerárstopot vezet be. 

Az árstop egyelőre három hónapra lép életbe február elsejétől, amikortól a 2021. október 15-i árakon kell kínálniuk a boltoknak a megnevezett termékeket.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 5449

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet