Megoldatlan rejtély: a Mackenzie poltergeist ügy

2016. február 20., szombat
Az egyik leghátborzongatóbb rejtélyre még ma sem született magyarázat. Létezik egy temető, ahol láthatatlan támadók kínozzák az embereket. Törött ujjak, égési sérülések, fojtogatás nyomai…

A 17. században a vallásháborúknak hála rengeteg ember esett áldozatul az erőszakos akaratérvényesítésnek. Az egyik leghíresebb eset Sir George Mackenzie nevéhez köthető egy óriási mészárlás kapcsán. Dióhéjban felvázolva az akkori helyzet: kiélezett vallási viták alakultak ki, amik hatással voltak Sir Mackenzie éltére. Mivel a királynak teljesített szolgálatot, több ezer presbiteriánus ember vére száradt a kezén.

Végrehajtóként az ő feladata volt a kivégzések lebonyolítása, valamint a kínzásokban is segédkezett.

mackernzie-poltergeistA mindennapi életben szerető, gondos apa, jogtudós és író volt, ám a nem királypártiak jól ismerték a másik oldalát is. Az embertelen kínzások és éheztetések miatt megkapta a „Véres Mackenzie” nevet.

Az üldöztetés végére majdnem minden ellenálló meghalt, őket pedig a Greyfriars Kirkyard temetőben helyezték végső nyugalomra. 18 000 honfitársának lemészárlásáért sohasem tették felelőssé. Rémuralma 1691-ben ért véget, mikor is meghalt. Ironikusan egy Fekete Mauzóleum nevű helyre temették, ami igen rövid távolságra van a helytől, ahol embertársait kínoztatta.

A különös események kezdete

300 évig pihent együtt gyilkos és áldozat, míg végül egy viharos éjszakán minden megváltozott. 1998-ban egy hajléktalan férfi menedéket keresett a tomboló vihar elől, így bevette magát a Fekete mauzóleumba. Pénz híján gondolta, kifosztja az értékes holmikkal teli sírhelyet. Gondolta, jó pénzt kapna Mackenzie kegytárgyaiért, ezért gondosan felszerelkezve indult meg kifelé.

A korhadt padló ekkor beszakadt alatta, a hajléktalan pedig egy szörnyű helyre pottyant. A kamra, ahová esett, dugig volt a pestisben elhunyt emberek félig oszlott tetemeivel, csontjaival. Szerveken taposott a rothadás bűzében, miközben próbált elmenekülni, majd mikor végre sikerült kievickélnie a lyukból, hisztérikus ordítás közepette elhagyta a helyet.

Azután sohasem látták többé. Ettől az eseménytől fogva észlelnek paranormális aktivitást a temető körül.

Bántalmazások és halálra rémült áldozatok

Az elkövetkezendő napokra jól emlékeznek azok a járókelők, akik a nyughely közelében jártak. Úgy vélik, Mackenzie dühe elszabadult, amiért meggyalázták a sírját, ezért bárki életére tör, aki csak kicsit is megközelíti a helyet. Hogy mi történt pontosan?


mackenzie-poltergeist Különös füstös alak a kép baloldalán...

Az első áldozat arról számolt be, hogy a rozsdás vaskapu előtt ácsorgott, ami a temetőbe visz, és Mackenzie sírját bámulta. Hirtelen egy hideg, húzó erő lett úrrá a testén, ami elmondása szerint befelé kezdte rángatni

Egy másik szemtanú egy nő volt, akit a sír bejárata előtt találtak. A földön feküdt eszméletlenül, a nyaka pedig kéklett a zúzódásoktól. Azonnal értesítették a rendőröket, akik megállapították, hogy a nőt valószínűleg fojtogatták.

A szemtanú nem emlékezett semmire, csupán arra, hogy hirtelen rossz érzés fogta el a sírt bámulván, majd a következő emléke az, hogy felébred a rendőrök és mentősök gyűrűjében

A Mackenzie poltergeist legendája hamar terjedni kezdett az interneten, és szinte mágnesként vonzotta a szellemvadászokat és a paranormális kutatókat.

1998 óta, mióta először meggyalázták Mackenzie sírját, több mint 500 megmagyarázhatatlan támadásról számoltak be az odalátogatók. Pár eset kivételével mindegyikről készült fotó, ugyanis komolyabb sérüléseket is szenvedtek az áldozatok. A feljegyzett esetek között szerepeltek az égési sérülések, kék foltok a nyak és a has tájékán, megmagyarázhatatlan zúzódások a testek többi pontjain, törött ujjak, többen pedig arra panaszkodtak, hogy valaki kitépte több marék hajukat. Sok esetben egy láthatatlan támadó kezdte ütlegelni az áldozatokat.

mackenzie-poltergeist-3

Néhányan arra panaszkodtak, hogy erős hányinger kerítette hatalmába, majd mindene zsibbadni kezdett. Szokatlan szagokat is éreztek, valamint durva hallucinációk is gyötörték a szemtanúkat. Kisebb csoportok egybevágó vallomása szerint furcsa hangok, kopogások, léptek zaja rémisztette halálra őket. Nem egy esetben pedig a furcsa jelenség az otthonukban vagy a hotelszobájukban is megismétlődött. Azt állították, Mackenzie követte őket.

Nyomozás és ördögűzési kísérletek

Számtalan szellemvadász kereste fel a meggyalázott sírhelyet, és mind ugyanarról számoltak be. Biztosan állították, hogy paranormális aktivitást mértek a helyszínen. Azt azonban sokan megkérdőjelezték, hogy csupán egyetlen kísértetről van szó. 2000-ben Colin Grant, egy ördögűző ellátogatott a temetőbe, hogy maga is szemügyre vegye a furcsa eseményeket.

Már az első temetőben töltött perc után fojtogatni kezdte egy furcsa energia, ami minden ott töltött perccel csak nyomasztóbbá vált.

Úgy érezte, több száz megkínzott és gonosz lélek próbál áttörni a halandók birodalmába. Megpróbálta felvenni a harcot a gonosz ellen, ám a hely megtisztítását nem tudta végrehajtani. Saját életét féltve elmenekült a helyről, mondván, hogy az ereje túl kevés ennyi gonoszsággal szemben. Különös, hogy egy héttel később Grantet holtan találták a házában.

mackenzie-poltergeist-2

Az orvosai szerint megmagyarázhatatlan szívroham okozta a vesztét. Persze, mindenki arra gyanakszik, hogy valami olyan félelmetes dolgot láthatott, amibe belehalt. Lehetséges, hogy Mackenzie kísértete követte őt, majd ölte meg?

A mai napig úgy vélik, Mackenzie dühödt lelke kísért a temetőben, és bárkit megkísérel elpusztítani, aki a sírhelye közelébe merészkedik. A paranormális jelenségekre még nem született 100%-ban elfogadható magyarázat, ezért a kutatók tovább törik a fejüket, hogy mi állhat a rejtélyes támadások mögött. A legelfogadottabb magyarázat viszont a mai napig a kísértetjárás elmélete. Hallottál már a poltergeist jelenségről? Vagy érdekel, hogy az egyes aktivitási formák milyen kísértethez köthetők? Előző cikkünkből választ kaphatsz a kérdéseidre.

paranormál szellem szellemek poltergeist szellemjárás ijesztő


Megtekintések száma: 44660

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet