Riasztó eset világított rá: ketyeg az emberiség utolsó "órája"!

2017. december 10., vasárnap
Nemrég majdnem elpusztult az emberiség, és sokan nem is tudnak róla!

November 9-e fordulópont volt a Föld lakóinak életében, és joggal mondhatjuk, hogy a bolygó életében is.

Sokan nem tudják, fogalmuk sem volt róla, de a nemrég majdnem elpatkolt a Földgolyó egy része.

Egy New York városának megfelelő terület válhatott volna a földdel egyenlővé, de a hatása több ezer négyzetkilométeren át pusztíthatott volna még.

Az egész ráadásul bár nem következett végül be, azért aggasztó, mert a bajt egy nappal azután vették észre, hogy elhaladt a Föld mellett, mindössze 117.000 kilométer távolságra, ami csillagászati mértékben mérve azt jelenti, hogy szinte súrolt minket.

Ez egy hatalmas méretű aszteroida volt, mely tönkre tehette volna az egész amerikai kontinenst, de akár egész Európát is, attól függően, hová zuhan.

Ízlelgessük: hogy a NASA csak az elhaladást követően észlelte az égitestet.9 kilométer per másodperces sebességgel száguldott – mindössze a Föld-Hold távolság harmadára volt tőlünk, mégis csak utólag vettük észre.

Sok szakember szerint az egész eset borzalmasan tragikus. Ha ez az aszteroida eltalált volna minket, azt jelenti, hogy óriási meglepetés ért volna minket, és egy New York lakosságának megfelelő mennyiségű ember lelte volna a halálát.

Most pedig erről az emberi történelem legnagyobbjának számító tragédiáról számolna be a világsajtó.

A 2017 VL2 elnevezésű, 16-32 méter átmérőjű űrsziklát először a Hawaii-szigeten található Mauna Loa obszervatórium vette észre november 10-én egy nappal az után, hogy elhaladt a Föld mellett. Ha nekiütközött volna a Földnek, 6 kilométeres körzetében mindent elpusztított volna.

Szerencsére soká lesz az újabb találkozó, és meg sem érjük már: valamikor 1125-ben.

Nagyjából 1500 olyan aszteroida haladt már el a Föld mellett az 1930-as évek óta, melyek becsapódhattak volna, és súrolták a bolygónkat, és csak a szerencsének köszönhetően kerültük el a katasztrófát.

Elméletben minden földközeli objektumot a NASA figyel. Az űrügynökség feladata, hogy megbecsülje, mennyi az esélye egy veszélyesebb kisbolygó becsapódásának.

Azonban a jelenlegi friss eset is arra világít rá, hogy gyakorlatilag Isten kegyelmének vagyunk kitéve, és bármelyik pillanatban a bolygónknak csapódhat egy akkora úrszikla, mely tömeges fajkihalást okozhat...

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány hihetetlen kataklizma aszteroida


Megtekintések száma: 20712

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet